Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2008

Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΡΑΣΟ

ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ,
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΛΑΣΗ


Αυτός ήταν ο επίλογος της συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, στην δημοσιογράφο της Ελευθεροτυπίας Μαρία Παπουτσάκη που δημοσιεύτηκε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
Διαβάζοντας την συνέντευξη, αισθάνθηκα έντονα την ανάγκη, να ευχαριστήσω τον άνθρωπο , που με τον λόγο του, και τις πράξεις του, επανέφερε στο μυαλό μου την Εκκλησία που από μικρός ονειρεύτηκα.
Μια Εκκλησία που θα εκφράζει την Αγάπη μεταξύ των ανθρώπων και την αλληλεγγύη.
Θα συγχωρεί και δεν θα τιμωρεί.
Θα διαχειρίζεται την τεράστια περιουσία της, προς όφελος των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, και όχι για να κάνει επιχειρήσεις και να υπηρετεί τον Μαμωνά.
Θα κηρύττει τον λόγο της αγάπης και της συναδέλφωσης των λαών, και δεν θα υπηρετεί τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία
Ελπίζω να βρει την δύναμη και να καταφέρει να αλλάξει τον τρόπο σκέψης και την νοοτροπία που υπάρχει στην πλειοψηφία του ορθόδοξου κλήρου σήμερα.
Ελπίζω κάποιοι Αρχιμανδρίτες να ξεκαβαληκέψουν το καλάμι που έχουν ανέβει και θεωρούν τον εαυτό τους εκπρόσωπο του Θεού στην γη, και να παραδειγματιστούν από την στάση και τον λόγο του Αρχιεπισκόπου.
Ελπίζω οι Δεσποτάδες να περικόψουν τον παχυλό μισθό τους, να τον μοιράσουν στους παπάδες που έχουν οικογένειες πίσω τους, και για να τα βγάλουν πέρα διαγκωνίζονται για μια θέση σε καλό νεκροταφείο για τα τυχερά από τις κηδείες και τα μνημόσυνα.

Πατέρα Ιερώνυμε ο λόγος σου, για την ψυχή μου ήταν μια φωτεινή ηλιαχτίδα, που σε συνδυασμό με το πρώτο χιόνι που έντυσε την νύχτα στα λευκά, έδωσε καινούργιες ελπίδες και αναπτέρωσε το ηθικό.
Σ' ευχαριστώ
Δημοσίευση σχολίου