Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣΌταν έχεις καλούς φίλους που εμπιστεύεσαι την κρίση τους, τότε εύκολα θα μάθεις για ότι ωραίο συμβαίνει στην πόλη και στον τόπο γενικότερα.

Έτσι λοιπόν, χάρη στον Απόστολο Λυκεσά, ωραίο φίλο , άξιο δημοσιογράφο και εξαίρετο ποιητή, έμαθα για την ύπαρξη αυτού του βιβλίου, μιας και εχθές στην Δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης έγινε η παρουσίασή του.
Στο διάστημα της αναμονής να ξεκινήσει η εκδήλωση, με αφοσίωση βούτηξα στις πληροφορίες που βρήκα στις πρώτες σελίδες του βιβλίου.
Μεστός λόγος, δίχως πλατιάσματα και φτιασίδια, ο Ηρακλής Κακαβάνης μου έδωσε την δυνατότητα να αντιληφθώ την σημαντικότητα  να γνωρίζεις την ποίηση στην πραγματική της διάσταση και να αντιληφθείς την δύναμη που κρύβεται στο έργο του Βάρναλη.

"Της ζωής μου τα δυο μεγάλα σφάλματα
τα πλέρωνα εβδομήντα χρόνια. Πρώτο:
ζητούσα την αλήθεια σ' ό,τι μάθαινα
και δεύτερο: την έλεγα στα πλήθη."
("Ακροτελεύτιον", από την συλλογή "Οργή Λαού")

Θέλησα να κάνω γνωστό σε όσους  επισκεφθούν αυτόν τον ιστότοπο την ύπαρξη αυτού του έργου, και είμαι σίγουρος πως θα αντιληφθούν, όπως κι εγώ, το πόσο σημερινός είναι ο Βάρναλης και το έργο του. Πόσα έχουμε να ωφεληθούμε σε δύναμη ψυχής από την ύπαρξή του.

Άξιος ο Ηρακλής Κακαβάνης και τον ευχαριστώ για την πραγματική ανακάλυψη, στα μάτια μου και στην ψυχή μου, του μεγάλου ποιητή και αγωνιστή Κώστα Βάρναλη

Δημοσίευση σχολίου