Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΜΠΑΡΗ
Επιτέλους, μπήκαμε στην τελική ευθεία και αρχίζει να ξεκαθαρίζει η εικόνα για την εκδήλωση που λίγο ή πολύ έχει κυριεύσει την σκέψη μου.
Κυριακή 2 Αυγούστου λοιπόν, στις 20.30 στο προαύλιο του παλαιού δημοτικού σχολείου του παλαιού Παλαιοκάστρου Χαλκιδικής, θα προσπαθήσουμε, όλοι οι άνθρωποι που έχουμε μπολιάσει την σκέψη μας, με την ποίηση του Αργύρη Μπαρή, να παρουσιάσουμε στον γενέθλιο τόπο του ποιητή και στο σχολείο που έκανε τα πρώτα του βήματα, τον εξαιρετικό του λόγο. Την διεισδυτική ματιά του. Την βαθιά, ζεστή και δίχως εκδικητικότητα αντιμετώπιση των δυσκολιών που προέκυψαν στην ζωή του, όπως εκφράζεται μέσα από τις ποιητικές του συλλογές.
ΜΝΗΜΕΣ (1976), ΡΟΕΣ(1982), ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ(1985), ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΡΑΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ (2009).

"Μνήμες ρέουν, μπροστά στον καθρέφτη της ζωής μας, αβεβαιότητες και οράματα βρίσκονται στους δρόμους, καθώς αναζητούμε τις ρίζες μας".


Αργύρη Μπαρή, ίσως να χαμογελάς από εκεί ψηλά , που παρακολουθείς όλους εμάς, να προσπαθούμε να κοινοποιήσουμε την ποιητική σου σκέψη, σε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας.

Ο λόγος είναι απλός.

Ακόμα και οι τίτλοι των ποιητικών συλλογών σου, κάνουν ένα ποίημα.

Όσο περνούν οι μέρες, θα σας κρατώ ενήμερους για την πορεία της διαμόρφωσης του προγράμματος της βραδιάς
Όσες φίλες και όσοι φίλοι έχουν την διάθεση να συμμετέχουν, παρακαλώ πολύ να με ενημερώσουν με μειλ μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Έχω την αίσθηση πως θα είναι μια βραδιά αξέχαστη.
Δημοσίευση σχολίου