Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΚΟ

«Το "σύγχρονο κακό" είναι ένα διανοουμενίστικο σύστημα που μας οδηγεί στο "βασίλειο του ανέκφραστου". Δηλαδή στη σιωπή. Θέλουμε να φωνάξουμε και κάτι πάντα μας περιορίζει, λέγοντας ότι η φωνή δεν συνάδει με την ηθική. "Σύγχρονο κακό" είναι η συνεχής κακοποίηση του παλαιστινιακού λαού μέσα από εθνοκαθάρσεις. Δύο εκατομμύρια εξαθλιωμένοι άνθρωποι απομονωμένοι, που πεινάνε, βομβαρδίζονται και ο πλανήτης δεν λέει κουβέντα. Και δεν φταίει μόνο το Ισραήλ γι' αυτή την κατάσταση. Είναι ο παγκόσμιος εβραϊσμός που υποστηρίζει θεσμικά το Ισραήλ. Είναι και οι διάφοροι Γούλφοβιτς που μας οδήγησαν στο Ιράκ και μετέτρεψαν την Αμερική και τη Βρετανία σε δύναμη πυρός για το Ισραήλ.

» Είναι επίσης όλος ο δυτικός κόσμος που δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα, παρ' όλο που παρακολουθεί τη Γάζα να γίνεται σκόνη. Γενικότερα το "σύγχρονο κακό" καταλύει κάθε δικαίωμα κριτικής. Απλώς παρακολουθούμε: το οικονομικό κραχ, την κατάρρευση της Λίμαν Μπράδερς, τον Γκρίνσπαν να "παραμυθιάζει" τους μικρομεσαίους Αμερικανούς, την απάτη των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων... Είμαστε κατεστραμμένοι άνθρωποι και φοβόμαστε ακόμα και να ψιθυρίσουμε την παντοδυναμία των σιωνιστών. Στο όνομα της ορθότητας απέχουμε από την αλήθεια. Και το χειρότερο; Οι διαπιστώσεις μας μας ωθούν στη σιωπή. Αυτολογοκρινόμαστε από το φόβο μήπως και δεχτούμε τις επιπτώσεις. Γινόμαστε άθελά μας συνεργάτες των σιωνιστών. »Λες και αγνοούμε ότι η μοίρα μας θα μπορούσε να είναι ίδια με των Παλαιστινίων. Για χάρη της πολιτικής ορθότητας και της φιλελεύθερης ιδεολογίας χάσαμε τα βασικά ένστικτα της επιβίωσης. Όλα αυτά είναι για μένα το "σύγχρονο κακό" και δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι πολύ. Διότι ξέρω πως όταν όλη αυτή η κατάσταση εκραγεί, κανείς μας δεν θα μπορεί να σταματήσει την παλίρροια της οργής».

Απόσπασμα από την αποκαλυπτική συνέντευξη που διάβασα στο χθεσινό φύλλο της Κ.Ε.
Πόσες τέτοιες φωνές λείπουν από τον κόσμο μας?
Ας τολμήσουμε να τις πολλαπλασιάσουμε.
Ίσως κάτι να καταφέρουμε και μετατρέψουμε το σύγχρονο κακό , σε καλό.
Και σταματήσει αυτή η σφαγή και η κατάπτωση του ανθρώπινου γένους.

17 σχόλια:

VAD είπε...

Κατι ειναι κι αυτό,ν'ακουγονται φωνές υπέρ της συνύπαρξης και από πολίτες ισραηλιής καταγωγής

manetarius είπε...

Τι να πω βρε Βαγγέλη μου... η αισιοδοξία μου έχει εξαφανιστεί..πάμε από το κακό στο χειρότερο! ουφ!

καλημέρα είπε...

καλησπέρα!
Δεν είχα διαβάσει τη συνέντευξη, από εσένα είχα την ευκαιρία. Έχει πράγματι πολύ ενδιαφέρον, πιστεύω κι εγώ, επιπλεόν μιλάει από άλλη θέση, άλλη σκοπιά, έχοντας ζήσει και ξέροντας άλλα πράγματα. Γενικά νομίζω είναι η πρώτη φορά που μιλούν τόσο έντονα και τόσοι πολλοί ισραηλιτικής ή εβραϊκής καταγωγήςγια την αναγκαιότητα της ειρήνης και της συνύπαρξης. Δεν θυμάμαι εγώ τουλάχιστον κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.

Στην ανάρτησή σου βάζεις ένα μεγάλο θέμα Βαγγέλη, να μη σιωπούμε, να μιλάμε, να παίρνουμε θέση για όσα συμβαίνουν. Συμφωνώ απόλυτα. Αν έχω μια επιφύλαξη είναι στο "ίδιον" θαρρείς της φυλής μας που μιλάει για όλα ξερόλικα. Αυτό το αντιπαθώ. Ξέρουμε την Αμερική καλύτερα από τους αμερικάνους, το Λονδίνο από τους λονδρέζους, είμαστε στρατηγοί, μηχανικοί, γιατροί, δάσκαλοι όλα μαζί. Συνήθως λέμε πολλά και την καμπούρα μας δεν την κοιτάμε. Εκτιμώ αυτούς που μπορούν με πράξεις να τεκμηριώσουν και να υπερασπιστούν τα λόγια τους. Οπότε στα λόγια δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη, ούτε μου λείπουν. Ίσα -ίσα πολλοί ανίδεοι μιλάνε. Προτιμώ, όταν κάποιος δεν μπορεί να κάνει τίποτα στην πράξη να μην πει λόγια του αέρα (μου έρχεται στο νου ο Ομπάμα τώρα για τα τελευταία γεγονότα που είπε, όταν θα μπορώ να κάνω, μετά την ανάλειψη της προεδρίας, θα είμαι έτοιμος και να πω και να κάνω - μετά με όσο μου κόβει και ξέρω κι εγώ κι όλοι μας θα κρίνουμε και τα λόγια και τις πράξεις του). Λόγια με πράξεις, αυτό δεν έχουμε νομίζω. Λόγια και πολιτικών και πολιτών, έχουμε...δόξα τω θεώ...

Έγραψα πολλά, συγγνώμη Βαγγέλη, σεντόνι άπλωσα!

aKanonisti είπε...

Δεν είναι λίγες οι φωνές...
Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουν την εξουσία...γιατί.. κακά τα ψέμματα ακόμα και η διανόηση από την εκπόρνευσή της στην εξουσία ζει...
Οπως βλέπεις καλέ μου επίκουρε... είμαι πολύ απογοητευμένη...
Δεν ξέρω πια... τι μπορεί να γίνει...
Μακάρι να αλλάξει αυτό...
Μακάρι...

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Φωνές.
Προσθέτω μιαν αδύναμη.
Βοώντων;

kostaslogh είπε...

Αυτό που συμβαίνει Βαγγέλη έχω τη γνώμη ότι είναι πολύ πετυχημένο για να είναι τυχαίο!Μοιάζει να είναι αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου που βασίζεται ακριβώς στη μετάλλαξη της ανθρώπινης συνείδησης η οποία επίσης δεν είναι τυχαία!
Άρα αυτοί που επιβάλλουν τα σχέδιά τους ξέρουν καλά πού πατάνε,είναι σίγουροι ότι έχουν στην πλάτη τους την αδράνειά μας.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αποφασίσουμε να αφήσουμε τη γλυκιά μας ραστώνη και να ΘΕΣΜΟΘΕΤΉΣΟΥΜΕ ΘΕΩΡΊΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ συγκεκριμένες ενέργειες διαχρονικού χαρακτήρα ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ που θα έχουν σκοπό την αλλαγή νοοτροπίας,το τέρμα της ανοχής μας σε τέτοια θέματα.
Αν είμαστε διαθέσιμοι να το κάνουμε υπάρχει ελπίδα,αν όχι είμαστε άξιοι της τύχης μας!

Ανώνυμος είπε...

Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, ΧΩΡΙΣ εμένα!
Η σειρά μας πότε θα'ρθει; Αυτό φοβάμαι... και θα 'μαστε μόνοι μπροστά στα σχέδια των δυνατών.
Όπως είναι αυτή τη στιγμή οι Παλαιστίνιοι. Όλοι φωνάζουμε και ... σιωπή. Πως είναι δυνατόν;
Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, ΧΩΡΙΣ εμένα!

Adamantia είπε...

Φοβαμαι κι εγω οτι η "διεθνης κατακραυγη" ακουγεται σαν ανεκδοτο τα τελευταια χρονια. Ποσοι ανθρωποι στον κοσμο βγηκαν για να σταματησει ο πολεμος στο Ιρακ, στη Παλεστινη, παντου? Τι αξια εχει η φωνη μας τελικα? Τι διαφερει ο "καναπες" που ολοι κατηγορουμε απ' το "δρομο" τελικα εκτος απ τον "εφησυχασμο" της συνειδησης μας.

Side21 είπε...

Το χειρότερο απ' όλα
είναι να συνειθίσουμε
σε μια εκτονωτική - θεραπευτική οργή.
Να κάνουμε την οργή μας άλλοθι απραξίας.
Και μετά να γυρνάμε πλευρό και να
κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου !!!

ΙΠΠΟΛΥΤΗ είπε...

Καλέ μου φίλε Βαγγέλη,

Διάβασα το άρθρο μέσα από σένα.Πραγματικά υπέροχο.
Διάβασα και όλα τα σχόλια των φίλων
Προσεχτικά.
Σας ένιωσα όλους συνοδοιπόρους.
Ακουσα στα λόγια σας τις σκέψεις μου.
Διάβασα στην καρδιά σας τις αγωνίες μου.
Μα όσο προχωρούσα και όσο ταυτιζόμουν μαζί σας,
τόσο κάτι άλλο γεννιόταν μέσα μου...μια ελάχιστη φωνή...διάθεση...φως...ελπίδα...
Αυτό ήταν,το βρήκα.
Και ευγνωμονώ τα γονίδια;
Τον άγνωστο Θεό;
Κάτι άλλο που δεν γνωρίζω τι,
που δεν αφήνει να πέσω γεννιώντας αυτή την ζεστασιά μέσα μου...

Τον τρόπο για αντίδραση δεν τον ξέρω.
Ξέρω πως αν γίνει κάτι δυναμικό για ν'αλλάξει αυτός ο κόσμος,θα είμαι εκεί.Πιστεύω μαζί σας.

Αλλά αυτό που μπορώ να κάνω τούτη τη στιγμή, από την ασφάλεια του σπιτιού μου και των γεωγραφικών συντεταγμένων του τόπου που ζω,
είναι ένα φως ελπίδας που ζει μέσα μου κααι θέλω να το μοιραστώ μαζί σας...

Κωνσταντινιά είπε...

Βαγγέλη μου,

διάβασα προσεκτικά τη συνέντευξη, τα λόγια σου, τα σχόλια και καταλήγω στο συμπέρασμα πως το "σύγχρονο κακό" δεν είναι τελικά η σιωπή, μα ο τρόπος αντίδρασης όπως λέει και η Ιππολύτη,η δυσκολία ταύτισης πράξεων και θεωρίας που αναφέρουν ο Κώστας και η Αναστασία, ο μιθριδατισμός που υπονοεί ο side,ο εφησυχασμός της συνείδησης μας όπως επισημαίνει η Αδαμαντία,η διαφθορά της εξουσίας που διακρίνει η Ακανόνιστη και γενικά η αίσθηση πως παρόλες τις αντιδράσεις-αντιστάσεις μας, παρόλο που βλέπουμε να ενώνονται οι φωνές μας, νιώθουμε ανήμποροι και ανίσχυροι.

nikiplos είπε...

Αγαπητέ φίλε Επίκουρε, καλησπέρα... Τι τραγικότερο από το να είναι κανείς συνδαιτημόνας δολοφόνων. να τρώει από ματωμένα πιάτα και να πίνει από ποτήρια που έχουν φτιαχτεί με αίμα. Κάπως έτσι αισθάνομαι τις τελευταίες ημέρες με το Ισραήλ (ευελπιστώ ότι είναι κάποιοι αξιωματούχοι του μόνο) να προβαίνει σε μια γενοκτονία στον 21ο αιώνα έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο. Και εμάς όλους να τηρούμε μια σιωπή που από μόνη της είναι ικανή να σου δημιουργήσει ενοχές. Ναι ενοχές για τη σιωπή. Αλήθεια πέρα από την αδήριτο ανάγκη να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για αυτή τη σφαγή, δεν πρέπει και να αναλογιστούμε πως είναιποτέ δυνατόν απόγονοι ανθρώπων που πέρασαν από ολοκαύτωμα να τολμούν σήμερα τέτοιες αθλιότητες? Τόσο σαθροί είμαστε?

Συνυπογράφω τα λόγια της Αναστασίας (καλημέρα). Δεν είναι μόνο λάθος να θεωρούμε τη δική μας καμπούρα καθαρή, είναι και βλακεία.

Να είσαι καλά φίλε.

Νατασα είπε...

Η ανάγκη για μετρήσεις δημιουργήθηκε από τις απαρχές ακόμη της ανθρώπινης ύπαρξης. Η ανάγκη αυτή έγινε μεγαλύτερη από τότε που ο άνθρωπος σταμάτησε τη νομαδική ζωή, δημιούργησε οικισμούς και άρχισε να καλλιεργεί τη γη.
Έτσι διαχωριστήκαμε και σκόρπισε η ανθρωπότητα με διαφορετικές πατρίδες, θρησκείες, γλώσσες, …
Αιώνες ζούμε μέσα στον οικονομικό πόλεμο
Ο καθένας μας είναι έτοιμος να πράξει εγκλήματα για να προστατευσει την γη του, την οικογένεια του, την θρησκεία του
Όταν ο πόλεμος έρθει κοντά σου μεταμορφώνεσαι κι αν η ιστορία της πατρίδας σου σε έχει θρέψη με μίσος για καταστάσεις που έζησαν οι δικοί σου πρόγονοι τότε το «δεν ξεχνώ» είναι αυτό που οπλίζει
Άσχημη εξέλιξη η ιστορία της ανθρωπότητας και το τέλος της είναι πλέον βέβαιο μια μέρα.

roadartist είπε...

Μια καλημέρα αφήνω και μια ευχή για όμορφη εβδομάδα! Πολλά, πολλά φιλάκια!!

Νατασα είπε...

Όλα καλά ;

Artanis είπε...

POlu xalia ola...Tipota den allazei alhtheia...
Filia apo NZ...

Artanis είπε...

Kalo mhna Epikoure...