Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 6 Ιουλίου 2008

ΤΑ 10 + 1 ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ ΜΟΥ

manetaraki μου ιδού το αποτέλεσμα της πρόσκλησής σου.


1 Όταν ήμουν μικρός ,πήγαινα με τον παππού μου στο βουνό και μαζεύαμε μανιτάρια για να έχουμε κάνα μεζέ στο τραπέζι μας και να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα πιάτα, πατάτα γιαχνί,φασόλια, πιπεριές ψητές, φακές,ντοματόριζο,λαχανόριζο,μακάλο{άλλη φορά θα σας πω γι' αυτό],και άλλα πιάτα γκουρμέ της εποχής .

2 Πρώτη γυμνασίου 4 Δεκεμβρίου 1971 της Αγίας Βαρβάρας στο Αμύνταιο ανάβουν φωτιές , γιορτάζουν τα βάρβαρα . Μια τσακαλοπαρέα από δεκαπέντε άτομα έχουμε την δική μας φωτιά και τα τσιγάρα -χύμα Ματσάγγος- περνάνε χέρι -χέρι και φτάνουν και στα δικά μου.
Έκαναν 32 χρόνια να φύγουν. 'Ήρθαν χύμα Ματσάγγος έφυγαν χύμα OLD HOLBORN.
Ούφ !!!Ησύχασα.

3 Για να γίνω σφαλιστής έπρεπε να έχω απολυτήριο λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου.
Αφού δεν είχα γιατί ήμουν καλό παιδί όταν πήγαινα σχολείο και το άφησα στην Τετάρτη Γυμνασίου, πήγα στα 24 μου όντας παντρεμένος με παιδί .
Μετά από τέσσερα όμορφα χρόνια στην Ικτίνου β΄νυχτερινό και με δάσκαλο τον υπέροχο Λαέρτη Τανακίδη πήρα το απολυτήριο και νάμαι Ασφα-λιστής .

4 Στο βιβλιάριο ενσήμων του ΙΚΑ υπάρχουν ένσημα από 11 διαφορετικά επαγγέλματα πριν αυτό του Ασφαλιστή. Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης.

5 Ίσως , -το ότι έζησα από πολύ μικρός μόνος λόγω ξενιτεμού των γονιών μου- ,να έχω γίνει
πολύ ανεξάρτητος και πολύ ευσυγκίνητος. Το ψωμί της ξενιτιάς είναι πικρό , όποτε ακούω τραγούδια που μιλάνε για ξενιτειά ακόμα με συγκινούν.

6 Πάνε χρόνια ,- δεν ξέρω πως-, τα έχω βρει με τον θάνατο και τα έχω συμφωνήσει . Πρώτα θα πάρει εμένα και μετά όσους αγαπώ.
Είμαι πιστός στην ευχή που λένε στην Κρήτη, να με νεκροφιλήσουν τα παιδιά μου.

7 Από το 1986 που την γλύτωσε το φιλαράκι μου από την λευχαιμία τάμα το έχω να δίνω αιμοπετάλια σε όποιον τα έχει ανάγκη . Έτσι σαν εθελοντής αιμοπεταλιοδότης στο δίκτυο του Παπανικολάου έχω μείνει πιστός και δίνω το παρών μου κάπου 12 φορές το χρόνο όποτε με έχουν ανάγκη. {Με την ευκαιρία προσκαλώ τους ενδιαφερόμενους να δυναμώσουν τις τάξεις του δικτύου.}

8 Αποφάσισα εδώ και πέντε χρόνια να αστικοποιήσω την περιφέρεια και να μετ εγκατασταθώ πενήντα χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο της δουλειάς μου. Ω !!!είναι ωραία στο παράδεισο , που λέει και ο φίλος μας ο Αγγελάκας.

9 Ζω και αναπνέω με την βοήθεια της μουσικής. Αν μου την πάρουν ,είναι σαν μου παίρνουν το Οξυγόνο.

10 Αποφάσισα και έγινα δωρητής οργάνων και δωρητής σώματος.
Είναι ο μόνος τρόπος να γλυτώσουν τα βάσανα άνθρωποι που θα έχουν περισσότερη ανάγκη τα όργανά μου από ό,τι τα σκουλήκια, και να γλυτώσουν από το βάσανο της τελετουργίας κηδειών και μνημοσύνων ,συγγενείς και φίλοι.-Δεν είναι μακάβριο , χαμογελάστε , στην ζωή είναι και αυτό.-

+ 1 Εδώ και τρεις μήνες έχω βρει φίλους ,καλούς και αγαπημένους ,που ανέχονται τις παραξενιές μου και με συντροφεύουν .
Εσείς που με καλείτε στα παιχνίδια σας , που αγωνιώ για τα σχόλιά σας ,που μ' αρέσει να παρακολουθώ τις σκέψεις σας και που χαίρομαι ιδιαίτερα όταν σας γνωρίζω από κοντά , -όπως την Αναστασία,την Κωνσταντινιά , τον Κώστα, την Χρύσα -είστε οι φίλοι και ελπίζω αυτή η παρέα να μεγαλώσει και ν' ανταμώνει σε χαρές και γλέντια.

Θα ήθελα την Ακανόνιστη να συνεχίσει το θεάρεστο αυτό έργο , αλλά και όποιος άλλος θα ήθελε με χαρά θα το δεχόμουν.
Δημοσίευση σχολίου