Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Ο φόβος - Λύκος (Κουσκούτα)



Ο φόβος είναι το βασικότερο συστατικό της ανθρώπινης υπόστασης. Βρίσκεται στον πυρήνα των κυττάρων μας και τροφοδοτείται διαρκώς,  - ατομικά και συλλογικά – με νέες απειλές υπαρκτών και ανύπαρκτων κινδύνων.
Είναι ακριβώς το σημείο που εκμεταλλεύονται όσοι διαφεντεύουν τη μοίρα  των ανθρώπων. Χάρη σε αυτόν, κάθε εποχή έχει και τη μαζική της υστερία, που κρατά τους πληθυσμούς πειθήνια όντα στις βουλές των κρατούντων.
Ο ISIS και ισλαμοτρομοκρατία σήμερα, πυρηνικά ολοκαυτώματα σήμερα και χθες, Ναζισμός με τα φασιστοειδή του, προχθές, ο κομουνισμός που γεννά Μακαρθισμούς και ψυχρούς πολέμους αντιπροχθές, και όλα αυτά απλώνονται σαν το ζιζάνιο του λύκου, κίτρινα κόκκινα και μαβιά, πάνω στις ψυχές των ανθρώπων.
Οι θρησκείες και κυρίως οι ονομαζόμενες θρησκείες εξ αποκαλύψεως, όπου η αλήθεια και η γνώση δεν είναι θέματα αναζήτησης και ανάπτυξης αλλά αποκάλυψη άπαξ δια παντός κάποιων μύθων από τον όποιο θεό, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, στηρίχθηκαν σε μια ανοιχτή θέση εξουσίας. Μια εξουσία που πηγάζει από την δαμόκλειο σπάθη της κόλασης και της τιμωρίας όσων δεν συμμορφωθούν  με τις γραφές τους.
Ρίζωσε για τα καλά ο φόβος στη ζωή μας και διασπείρεται όπως ακριβώς το ζιζάνιο του λύκου, παρασιτικά.
Ο λύκος με την επιστημονική ονομασία  Κουσκούτα, δεν έχει χλωροφύλλη, που σημαίνει πως τα θρεπτικά του συστατικά τα προσλαμβάνει από το φυτό ξενιστή και το οδηγεί σε μαρασμό. Όπως ακριβώς ο φόβος τις ψυχές των ανθρώπων.
Κάθε φυτό λύκου, παράγει 100,000 σπόρους οι οποίοι διασπείρονται και περιμένουν για πάνω από δέκα χρόνια το νέο φυτό ξενιστή που θα τους αναστήσει. Σε ένα προσβεβλημένο χωράφι με το ζιζάνιο του λύκου, μόνο η αμειψισπορά  για τρία ή τέσσερα χρόνια με φυτά που δεν προσβάλλονται θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση.
Αν παρέμβει κανείς και καταστρέψει το ζιζάνιο πριν αναπτύξει τους σπόρους, πάντα βοηθά και περιορίζει την εξάπλωση.
Το φόβο όμως των ανθρώπων, μόνο η πορεία προς τη γνώση και η φιλοσοφημένη στάση ζωής μπορεί να τον αποτρέψει.
Όταν γνωρίζεις, μπορεί να φοβάσαι, όμως δεν πανικοβάλλεσαι . Λειτουργείς με περισσότερη ψυχραιμία και έχεις τη δυνατότητα να αντιμετωπίσεις με καθαρό μυαλό την κατάσταση.
Δεν γίνεσαι ένα με το κοπάδι που καθοδηγείται από το φόβο της γκλίτσας του τσομπάνη.
Και όχι!
Μακριά από το μαντρί, δεν σε τρώει ο λύκος.

Μέσα στο μαντρί σε τρώει ο τσομπάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: