Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2008

ΛΙΓΑ ΠΡΩΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Εν θερμώ οι εντυπώσεις και η επίγευση της εκδήλωσης για τον Αργύρη Μπαρή.
Οι φίλοι του συνασπισμού, δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την έπαρση , που διακατέχει τους αριστερούς και το αλάθητό τους. Κάτι που σε καμιά στιγμή της ζωής του δεν δέχτηκε ο ποιητής.
Ο ξύλινος λόγος που χρησιμοποιούν, όλοι όσοι ασχολούνται με τα κομματικά, μπορεί να χαϊδεύει τ’ αυτιά των ανθρώπων που τους ακολουθούν σε κάθε εκδήλωση, όμως ξενίζει κάθε τρίτο ακροατή.
Την παρτίδα έσωσε η από στήθους τοποθέτηση της Ασπασίας Καρρά-Μαραβέα, με όσα όμορφα έφερε μπροστά μας, μιας σκληρής εποχής.
Με όσα με καθαρή ματιά και ζεστή φωνή, θυμήθηκε για τον Αργύρη Μπαρή.
Και με την ανάγνωση μιας επιστολής της άγνωστης σε μένα Αλεξάνδρας που αντάλλαξε με τον ποιητή λίγο πριν φύγει από την ζωή.
Τα δε ποιήματα που διάλεξε να μας απαγγείλει , έδειξαν πόσο καλά γνώρισε τον συναγωνιστή της , και με πόση αγάπη τα επιμελήθηκε, προκειμένου να φτάσουν στα χέρια μας. Τέλος από τον πρόεδρο του παιδαγωγικού τον Γιώργο Τσιάκαλο θα περίμενα λιγότερη έπαρση για την αριστεροσύνη . Οι αριστεροί σαν τον Μπαρή ποτέ δεν το φώναξαν, πόσο αριστεροί ήταν. Ούτε με την ζωή τους, ούτε με το έργο τους.
Σύντομα θα σας παραθέσω αποσπάσματα από το νέο του έργο.
Δημοσίευση σχολίου