Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

ΔΙΚΤΥΟ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΟΔΟΤΗ

Τριάντα Απριλίου 2008 .
Μία σημαντική μέρα για μένα.
Σήμερα στις 11.00 πμ επισκέφθηκα για 101η φορά το Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και έδωσα αιμοπετάλια για κάποιον άγνωστό μου που τα είχε απόλυτη ανάγκη προκειμένου να συνεχίσει τον δύσκολο αγώνα του με συμπαραστάτες τους γιατρούς του.
Πέρασαν ήδη 13 χρόνια από την πρώτη φορά που έδωσα για τον παιδικό μου φίλο ,τον Δημήτρη, ο οποίος κατάφερε να νικήσει την ασθένεια χάρη στον αδελφό του που δώρησε μυελό των οστών και έτσι τον έχουμε κοντά μας.
Η μόνη μου προσευχή για όλους όσους έχουν την ατυχία να παλεύουν με την λευχαιμία είναι η ανταπόκρισή μου να γίνω μέλος στο ΔΙΚΤΥΟ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Έχοντας 0(-) προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια να είμαι παρών σε κάθε πρόσκληση του δικτύου. Δείγμα αίματος και μέσα στον μήνα δύο φορές αιμοπετάλια. Μετά από 3-4 μήνες πάλι, ανάλογα με τις ανάγκες του Νοσοκομείου.
Επειδή πλησιάζει ο καιρός που θα πρέπει να σταματήσω, γιατί οι φλέβες έχουν φτάσει στα όριά τους , κάνω έκκληση σε όποιον διαβάσει αυτές τις γραμμές και μπορεί να δώσει αιμοπετάλια να αναπληρώσει το κενό μου στο ΔΙΚΤΥΟ.
Με χαρά θα δεχτώ τα mail σας για να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες.

21 σχόλια:

Cookie είπε...

Ένα ωραίο ποστ. Δεν έχω δώσει ποτέ αιμοπετάλια, έχω όμως δώσει αίμα δύο φορές ως τώρα (και θα δίνω αίμα δύο φορές το χρόνο από 'δω και πέρα, τόσο μπορώ). Έχω ακούσει πως με τα αιμοπετάλια είναι ακόμα πιο εύκολο και πως δεν έχεις ζαλάδες και δεν λιποθυμάς μετά :) Το ότι δε με έχουν καλέσει να δώσω σίγουρα δεν είναι καμία δικαιολογία, αλλά θα πάω να ρωτήσω και να μάθω πού και πότε μπορώ να δώσω.

Και όταν μια μέρα, με το καλό, έρθω να ζήσω Θεσσαλονίκη, θα πάω να γραφτώ στο δίκτυο :)

Μυελό των οστών δεν έχω δώσει ποτέ, και έχουν κάνει έκκληση εδώ για δωρητές. Δεν ξέρω όμως τίποτα για τη διαδικασία και είναι αλήθεια πως φοβάμαι και λίγο :(

Φιλιά, να 'σαι καλά, και χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται τους άλλους που υποφέρουν, ακόμη κι αν δεν τους ξέρουν :)

Cookie είπε...

*Δότες, όχι δωρητές :)

καλημέρα είπε...

Βαγγέλη, τα έχουμε πει κι άλλες φορές θα στο γράψω κι εδώ, είναι πολύ σπουδαίο αυτό που κάνεις εδώ και τόσα χρόνια. Πρέπει να σε ρωτήσω κι άλλες λεπτομέρειες για να δω τι μπορώ να κάνω κι εγώ.

Μετά το Πελίτι που θα πας αύριο, θα ανεβάσεις κάτι; Μακάρι, επίσης, να βρεις κάποιο φυτό από ντόπιο σπόρο ντομάτας, είναι εξαιρετικά μακρινή αναμνηση η κανονική γεύση της για όλους μας σχεδόν. Να περάσετε καλά!

manetarius είπε...

Γειά σου Βαγγέλη!
Πρέπει να είναι τρομερή ικανοποίηση να μπορείς να βοηθάς μ΄αυτόν τον τρόπο έναν συνάνθρωπο και πόσο μάλλον αν είναι και φίλος σου.
Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω αίμα καν, λόγω μιας γυναικολογικής ασθένειας που έχει πια περάσει.
Μπορώ όμως να το πω σε φίλους και γνωστούς!

Να 'σαι πάντα καλά!

Ανώνυμος είπε...

Tι συγκίνηση ένοιωσα σήμερα το πρωι ανοίγοντας το μπλόγκ σου!Χθές ήμασταν όλη μέρα μαζί και δεν το ήξερα.Μπράβο Βαγγέλη!Αποδεικνύεις για μια ακόμη φορά πόσο ευαίσθητος και πόσο άνρωπος είσαι.Χαίρομαι που σε γνώρισα και ελπίζω να κάνουμε όμορφα πράγματα απο δω και πέρα.Πέρσυ και εγώ προσπάθησα να δώσω αιμοπετάλια και αίμα για αγνώστους αλλά δεν το κατάφερα.Έχω χα
μηλό αιματοκρίτη και λεπτές φλέβες.Χρύσα Πολ.

Κωνσταντινιά είπε...

Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη,λίγο καθυστερημένα.
Χάρηκα με αυτά που διάβασα, αξίζουν συγχαρητήρια σε κάθε άνθρωπο που προσφέρει οτιδήποτε σε συνάνθρωπο.
Είθε αυτό σου το κάλεσμα να βρεί απήχηση σε πολλούς.
Οσον αφορά την ερώτηση για δωρεά μυελού των οστών, σε πρώτη φάση απλώς παίρνουν αίμα και αν βρεθεί συμβατός λήπτης εύκολα και ανώδυνα γίνεται η λήξη του μυελού.
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι πάντα προέχει η ασφάλεια του δότη.

ξανά μπράβο

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Δαμασκηνάκι μου Ελενίτσα μου,σ'ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Δύο λόγια μόνο για την διαδικασία.
Η διαφορά αιμοδοσίας και αιμοπεταλιαφαίρεσης είναι ότι στην μεν πρώτη διαρκεί 10 λεπτά,στην δε δεύτερη κοντά στα 70 -80 λεπτά και αφαιρείτε περίπου το 1/3 της ποσότητας του αίματος γιαυτό και μπορεί να δώσει κανείς 2 φορές μέσα στο μήνα που θα έχει δώσει το δείγμα.
Οι μόνες παρενέργειες κατα την διαδικασία που έχω όλα αυτά τα χρόνια είνα ένα μούδιασμα των χειλιών που ξεπερνιέτε με βιταμίνες ασβεστείου που μπρείς να πάρεις κατά την διάρκεια της αιμοπεταλιαφαίρεσης.
Σε φιλώ και εύχομαι να είσαι καλά.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Αναστασία μου χαθήκαμε.Ή τουλάχιστον αυτή την αίσθηση έχω.
Για τον πελίτη αύριο θα ανεβάσω το υλικό σε φωτογραφείες,σκέψεις και προτάσεις,μια και σήμερα είμαι ένα ερήπιο απο τις 'αγροτικές' εργασίες.
Αν δεν έχει δουλέψει κανείς στα χωράφια δεν μπορεί να εκτιμήσει την κούραση και τον κόπο των ανθρώπων που με την δουλειά τους κάνουν το θαύμσ να αναστήσουν ένα σπόρο και να προσφέρουν στο πιάτο μας την τροφή.
Όσο για τα αιμοπετάλια με χαρά να τα πούμε απο κοντά.
Καληνύχτα Αναστασία μου.
Με το καλό να σε ξαναδεχτούμε στα πρωινά μας και να μας κάνεις την μέρα καλημέρα.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Μανεταράκι μου Μαράκι μου,πήρες το σάλπισμα?
Ναί μάτια μου,είναι υπέροχο συναίσθημα η προσφορά ζωής.
Γιαυτό και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.
Είμαι σίγουρος πως όσοι έχουν την δυνατότητα να δώσουν αιμοπετάλια και το κάνουν θα καταλάβουν τι εννοώ.
Καληνύχτα Μαρία μου και καλή εβδομάδα να έχεις.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

@Χρύσα ,Γιάννη , καλοί μου φίλοι, που μας συντροφέψατε στην εκδρομή μας και ελπίζω αυτό να γίνεται συχνά.Ειναι δύσκολο να βρεθούν αιμοπεταλιοδότες,για αυτόν τον λόγο Χρύσα μου.Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν αλλά λίγοι μπορούν.
Γιαυτό ακριβώς τον λόγο μπήκα στην διαδικασία να βρω τον ή τους αντικαταστάτες μου στο ΔΙΚΤΥΟ.
Σύντομα θα τα πούμε και δια ζώσης.
Να είστε πάντα καλά.
Καληνύχτα.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Κωνσταντινιά μου καλώς ήλθατε,αλληθώς ανέστη ο Κύριος,χρόνια πολλά.
Να είσαι καλά ,σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και μακάρι να εισακουσθεί η ευχή σου.
θα τα ξαναπούμε σύντομα.
Καληνύχτα.

Ανώνυμος είπε...

Ζηλεύω-θαυμάζω-ευγνωμονώ-ελπίζω!

manetarius είπε...

Καλημέρα Βαγγέλη, είμαι εδώ στη δουλειά και περιμένω τον ταχυδρόμο με αγωνία...δεν έχει έρθει ακόμα...γιατί αργεί;;;

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Μανιταράκι μου εργατικό,καλημέρα και καλή εβδομάδα.Στο σπίτη θα σου έρθει μη μου κάνεις υπερωρίες περιμένωντάς τον.
Σε φιλώ

manetarius είπε...

Μμμ.. σα να με μπέρδεψες. Αφού σου έδωσα τη διεύθυνση της δουλειάς...
Αν και καμια υπερωρία μου χρειάζεται μπας και βγάλω κανα φράγκο!
Καλή εβδομάδα!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Μαρία μου ,χίλια συγνώμη.Γκάφα.Ξανάδα το mail σου και έχεις δίκιο,στην δουλειά το έστειλα χωρίς να γράψω την επωνυμία .Έχε το νου σου αν υπάρχει κάποιος που να έρχεται σε επαφή με τον ταχυδρόμο να του πει πως υπάρχει ένα μανητάρι εκεί,μη γυρίσει πίσω το γράμμα. Αν υπάρξει πρόβλημα στο ξαναστέλνω.
Γιά να δούμε...

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

kostaslogh σ'ευχαριστώ και σε καλοσορίζω.Θα κάνω μια επίσκεψη στο blog σου για περισσότερα.

ΙΠΠΟΛΥΤΗ είπε...

καλημέρα,Βαγγέλη
είναιυπέροχο αυτό που κάνεις
με ενδιαφέρει,το λέω εδώ και καιρό πως πρέπει να ενεργοποιηθώ στο θέμα της αιμοδοσίας συστηματικά,
θα βοηθήσεις σε παρακαλώ;

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Ιππολύτη , με χαρά να σε οδηγήσω εκεί που η αγάπη είναι χειροπιαστή. Την δευτέρα 22 9 στις 12 το μεσημέρι θα είμαι στο Παπανικολάου. Ακόμα όμως και αν δεν σε βολεύει,με κάποιον τρόπο θα σε ενημερώσω για τα διαδικαστικά. Στείλε ένα mail για να σου απαντήσω. Πόσο χαίρομαι!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΣΤΟ AMALIA FLEMING ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ.ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΕ ΣΤΟ 6955488948 ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

sos.χρειαζομαι αιμοπεταλια ομαδα αιματος 0 θετικο.ειναι πολυ μεγαλη αναγκη.οποιος μπορει να δωσει στο θειαγενιο θεσσαλονικης να καλεσει στο 6937339246 για πληροφοριες