Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008

ΒΑΛΚΑΝΑΤΟΛΙΑ - ΧΑΛΙΛ ΜΟΥΣΤΑΦΑ

Πάνε έντεκα χρόνια από την ημέρα που πρωτοάκουσα στο ραδιόφωνο το τραγούδι της τιμής. Μ' ενθουσίασε η ιδέα της δημιουργίας αυτού του σχήματος ,με αρχηγό τον Θανάση Γκαιφίλια και συν δημιουργούς τον Χαλίλ,τον Μεχμέτ και τον Ισμαήλ.

Μου άνοιξαν νέους ορίζοντες το μη με ρωτάς και το τραγούδι της τιμής. Το cd που ήρθε ταχυδρομικώς είχε και μία πρόσκληση .{Φίλε Βαγγέλη όποτε σε βγάλει ο δρόμος Κομοτηνή κάνε και μια στάση στο Κύτταρο}.

Σύντομα ήρθε αυτή η ώρα και όταν φτάσαμε στο Κύτταρο ή ομάδα έκανε πρόβα για την συναυλία της επόμενης μέρας στο Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής Η φωνή του Χαλίλ ερχόταν -χωρίς φτιασίδια από μικροφωνικές και ενισχύσεις-απο εκεί που πηγάζει κάθε γνήσια φωνή και ακουμπούσε στην ψυχή μας όλη την αρχέγονη ενέργεια της Μουσικής.

Από τότε και ύστερα νοιώθω τον Χαλίλ σαν αδελφό.

Από τότε και ύστερα προσπάθησα να βρίσκομαι σε κάθε συναυλία που έδινε το σχήμα των ΒΑΛΚΑΝΑΤΟΛΙΑ τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη.

Έτσι βρέθηκα με εκλεκτούς φίλους στο Καφωδείο .Είχα την χαρά να δεχτούν την πρόσκλησή μου και να με εμπιστευθούν ο Γιάννης και η Χρύσα,οΜιχάλης και η Κωνσταντινιά, η Κατερίνα,ο Χρήστος και η Φανή, και η σύντροφός μου η Μάγδα.

Είχα την ευτυχία να δώ στα πρόσωπά τους την ικανοποίηση που μόνο μία πετυχημένη μουσική εκδήλωση μπορεί να προσφέρει.

Η εναλλαγή των τραγουδιών σε ήχους ,ρυθμούς και γλώσσα των στίχων κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μας.

Με κατακλείδα το υπέροχο -για άλλη μιά φορά τραγουδισμένο με απίστευτη ευαισθησία από τον Χαλίλ-μοιρολόι από το Κουρδιστάν . Ελπίζω την επόμενη φορά -να είναι πλήρες το σχήμα για να απολαύσουμε ακόμη καλύτερα αυτήν την δουλειά.
Δημοσίευση σχολίου