Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Καταγγέλλουν μαζική δόμηση κατοικιών με πρόσχημα τον τουρισμό - κοινωνία - Το Βήμα Online

Καταγγέλλουν μαζική δόμηση κατοικιών με πρόσχημα τον τουρισμό - κοινωνία - Το Βήμα OnlineΑπό φίλο καρδιακό, πήρα το παρακάτω MAIL.


Διάβασα αυτό:
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=521609
και μου είναι αδύνατο να το αφήσω ασχολίαστο 

Προδιαγράφεται η απόλυτη καταστροφή.
Επανέρχεται το μοντέλο "ανάπτυξης"  της πρώτης θητείας του γέρου  Καραμανλή (βλέπε αντιπαροχή), που άνθισε επί χούντας (πολυκατοικίες στο κύμα)  και κατέστρεψε μερικώς την Ελλάδα.
Έρχονται τώρα, να ισοπεδώσουν κάθε μορφή περιορισμού της δόμησης, με δούρειο ίππο τη δήθεν τουριστική ανάπτυξη και να καταστρέψουν ότι απέμεινε από την Ελλάδα του Ελύτη που τόσο συχνά επικαλούνται, προς όφελος αποκλειστικά των εργολάβων.
Ζώντας στη Χαλκιδική, και ξέροντας από πρώτο χέρι τη διαφορά ανάμεσα τον τουρίστα, το μπατιροτουρίστα και τον παραθεριστή και έχοντας ζωντανό το παράδειγμα της χερσονήσου της Κασσάνδρας, που καταστράφηκε από την άναρχη υπερδόμηση παραθεριστικών κλουβιών, βλέπω μπροστά μου την επέλαση της μπετονιέρας και του βοθροκαθαριστή και στις τελευταίες αδόμητες αμμουδιές, τα κουφάρια των χιλιάδων απούλητων περιστερώνων στο κύμα, να τα τρώει η υγρασία του χειμώνα, την επόμενη φούσκα που φουσκώνει για να σκάσει νομοτελειακά και αυτή πάνω στο κουφάρι μιας νεκρής Ελλάδας.
Είναι αδίστακτοι.
Θα τους αφήσουμε;

Γιώργης

Υπάρχει απάντηση στο ερώτημα του Γιώργη;

1 σχόλιο:

Levina είπε...

Υπάρχει απάντηση...
αυτό το ανεπανάληπτο σχόλιο που διάβασα σε φιλικό μπλοκ...
Την επόμενη φορά που θα πιάσει φωτιά να ρίχνουν τσιμέντο τα αεροπλάνα αντί για νερό, να γλυτώνουν και χρόνο δηλαδή...

Καλό βράδυ Επίκουρε
σε λίγα χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί η καταστροφή ... μάλλον η ''ανάπτυξη''!!!