Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

"Κανείς δεν ανακάλυψε το κώνειο που θα τον απαλλάξει από τους Έλληνες"!«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.

Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ' αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

Πλημμυρισμένος από αηδιαστικές τοποθετήσεις μετά την αναμενώμενη εξέλιξη στον δημόσιο , πολιτικό βίο της χώρας, μου ήρθε  η ανάγκη να αλλάξω οπτική γωνία και να δω τον κόσμο μας με την ματιά ενός μεγάλου στοχαστή.
Του Φρειδερίκου Βίλχελμ Νίτσε .
Από το έργο του "Η Γέννηση της Τραγωδίας" (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15.
Με την ελπίδα να αλλάξουν και οι πολιτικοί μας ταγοί τον τρόπο που πολιτεύονται.

4 σχόλια:

Χριστίνα (lbt) είπε...

"Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες."

Βαγγέλη εγω μετα τα τελευταια πολιτικα δρώμενα-και λυπαμαι που το λεω-νιωθω ντροπη και φόβο για τους Έλληνες...

Roadartist είπε...

Συμφωνώ με τη Χριστίνα, προσπαθώ να διαχωρίζω έννοιες μέσα μου. Και σκέφτομαι πόσο θετική θα ήταν η απέλαση κάποιων συγκεκριμένων "ελλήνων" από τη χώρα.

Χριστίνα (lbt) είπε...

μόνο θετικη;

για τα μπουντρουμια ειναι πολλοι απ αυτους...

Stardustia είπε...

Επίκουρε, φοβάμαι και ανησυχώ τόσο, που φοβάμαι πολύ και να το γράψω...